Theorie auto

De auto theorie is een belangrijk onderdeel voor het behalen van je rijbewijs. Je moet in het bezit zijn van theorie certificaat voordat je praktijkexamen of tussentijdse toets mag doen. De theorie kun je op vier manieren leren:

  • Met een boek en oefenvragen op cdrom of internetkaart.
  • Theoriecursus online
  • 3D theoriecursus online
  • Klassikale theoriecursus (8 weken).
  • Klassikale spoedcursus (2 dagen).

Boek en oefenvragen
Indien je de theorie met een boek wilt leren, dan kun je deze via de rijschool aanschaffen. De theorie leer je dan uit het boek. De oefenvragen kunnen gemaakt worden met een cd-rom of via internet. De cd-rom bevat 650 oefenvragen en kan ook via de rijschool aangeschaft worden. Een andere manier om te oefenen met vragen is de internet examentraining. Hiermee krijg je 7,5 uur toegang tot ruim 1300 examenvragen en actuele en complete examens. Als je de vragen op deze manier wilt oefenen, kun je bij ons een auto internetkaart kopen met de inloggegevens.

De online theoriecursus
Deze online cursus werkt als volgt. Je krijgt 3 maanden toegang tot een digitaal leerboek (e-book). Het e-book staat vol met foto’s en illustraties waardoor je de stof sneller beheerst. Of je de stof beheerst kun je zelf controleren met 12 oefenexamens.
Daarnaast heb je toegang tot ruim 100 instructievideo’s en animaties. Deze helpen je op weg met de praktijkopleiding. Tenslotte kun je nog 7,5 uur oefenen met oefen examens. De foutenbank en digitale coach helpen je om je zwakke plekken te verbeteren
Deze cursus kun je aanvragen door bij ons een inlogkaart te kopen.

De 3D online theoriecursus
Deze online cursus omvat het hele theorieboek, maar dan niet als tekst maar volledig uitgewerkt in foto’s, filmpjes en 3D animaties. Tevens is deze cursus volledig ingesproken.
Bij deze cursus zitten 10 oefenexamens, 8 hoofdstukken met elk 25 oefenvragen, 3D voorrangssituaties en een compleet geanimeerde praktijkbegeleiding. Ook met deze cursus kun je drie maanden inloggen.
Ook deze cursus kun je aanvragen door bij ons een inlogkaart te kopen.

Klassikale theoriecursus (8 weken)
De klassikale theoriecursus is een 8-weekse cursus die wordt gegeven op maandagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur. Hierbij wordt de theorie uitgelegd en wordt er veel geoefend met vragen en examens. De cursus is voor iedereen vrij toegankelijk. Je hoeft jezelf hiervoor niet aan te melden, maar kunt gewoon binnen lopen.
Start nieuwe 8-weekse theoriecursus: maandag 15 april om 19.00 uur.

Klassikale spoedcursus (2 dagen)
Verder is er de mogelijkheid om bij ons een klassikale spoedcursus te volgen. Dit is een 2-daagse cursus met aansluitend op de 3de dag het theorie examen. De theorie wordt in  twee dagen uitgelegd en er wordt geoefend met vragen en examens. Door veel herhaling en oefening in deze twee dagen blijft de theorie goed opgeslagen bij de leerlingen waardoor de kans van slagen groter is. Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 personen, zodat er ruim aandacht is voor iedereen. De eerste dag van de cursus is altijd op een woensdag of donderdag van 16.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens deze dag krijg je vooral de leerstof aangeboden en oefenen we met vragen. Na deze dag krijg je een inlogcode mee naar huis van een theoriecursus  om de stof te herhalen en te oefenen met vragen.  De week daarna is er dan nog cursusdag op dinsdag of woensdag  van 16:00 uur tot 20:00 uur. Tijdens deze dag oefenen we alleen nog maar met vragen. Op donderdag is dan rond 9:30 het examen in Venlo. Voor het vervoer naar het examen wordt gezorgd. Ook wordt er op de  cursusdagen gezorgd voor broodjes en drinken. Dit alles is bij de prijs inbegrepen.
Wil je een klassikale spoedcursus volgen? Schrijf je dan nu in via het contactformulier of via rijschoolwilco@hotmail.com.
De cursus is voor iedereen toegankelijk. Dus ook als je nog geen rijles hebt of bij een andere rijschool rijles hebt.
De eerstvolgende beschikbare datums voor de spoedcursus zijn.

-1ste cursusdag op donderdag 4 juli van 16:00 uur tot 21:00 uur. (VOL)
-2de cursusdag op woensdag 10 juli van 16:00 uur tot 20:00 uur. VOL)
-Examen op donderdag 11 juli om 9:40 in Venlo. Vertrek om 8:45 vanuit de rijschool.  (VOL)

-1ste cursusdag op donderdag 18 juli van 16:00 uur tot 21:00 uur.
-2de cursusdag op woensdag 24 juli van 16:00 uur tot 20:00 uur.
-Examen op donderdag 25 juli om 9:40 in Venlo. Vertrek om 8:45 vanuit de rijschool. 

Tussen de eerste en de tweede cursusdag krijgen alle deelnemers een digitale theoriecursus mee naar te huis om zelf te leren en examens te oefenen.

Aanvragen theorie examen
Het theorie examen kun je gemakkelijk zelf aanvragen via www.cbr.nl of via mijn.cbr.nl. Hiervoor heb je wel een eigen DigiD code nodig. Deze kun je aanvragen op www.digid.nl. Bij de klassikale spoedcursus vragen wij het theorie examen aan.

De theoriecursussen worden gegeven bij:
Rijschool Wilco
Industrieweg 12-s
5753 PC Deurne

Klik hier voor alle theorieprijzen