Theorie motor

De theorie is een belangrijk onderdeel voor het behalen van je rijbewijs. Je moet in het bezit zijn van een theorie certificaat voordat je het examen verkeersdeelneming mag doen. Voor het examen voertuigbeheersing heb je nog geen theorie certificaat nodig. De theorie kun je op twee manieren leren:

  • Met een boek en oefenvragen
  • Online theorie cursus

Boek en oefenvragen
Indien je de theorie met een boek wilt leren, dan kun je deze via de rijschool aanschaffen. De theorie leer je dan uit het boek. De oefenvragen kunnen gemaakt worden met een cd-rom of via internet. De cd-rom bevat 650 oefenvragen en kan ook via de rijschool aangeschaft worden. Een andere manier om te oefenen met vragen is de internet examentraining. Hiermee krijg je 7,5 uur toegang tot ruim 1300 examenvragen en actuele en complete examens. Als je de vragen op deze manier wilt oefenen, kun je bij ons een auto internetkaart kopen met de inloggegevens.

Online theoriecursus
Bij de online theoriecursus heb je 4 maanden toegang tot de online theorieopleiding. Hierbij wordt de lessstof uitgebreid ondersteund met illustraties, foto’s, animaties en video’s. Ook kun je 15 uur oefenen met examenvragen per lesonderwerp en met CBR oefenexamens. Het oefenen van de vragen kan ook nog buiten de 3 maanden om. Indien je gebruik wilt maken van de online theoriecursus, dan kun je via ons de inloggegevens opvragen. Daarna kun je de knop ‘login theorie’ inloggen om de cursus te volgen.

Aanvragen theorie examen
Het theorie examen kun je gemakkelijk zelf aanvragen via www.cbr.nl of via mijn.cbr.nl. Hiervoor heb je wel een eigen DigiD code nodig. Deze kun je aanvragen op www.digid.nl.
LET OP: De reguliere wachttijd voor de theorie examens  bij het CBR zijn momenteel ruim 8 weken. Start dus op tijd met leren en vraag het examen op tijd aan.

Klik hier voor alle prijzen voor de theorie