Stedenritten

Extra in onze opleiding is vanaf 1 september 2013 de stedenrit. Deze vindt plaats op ongeveer 3/4 van je rijopleiding.
In deze stedenrit staat centraal; het berijden van lange stukken snelweg inclusief het in- en uitvoegen, het berijden van een klaverblad, taperaansluitingen en het rijden in grote drukke steden. De steden die worden aangedaan zijn Venlo, Nijmegen en Arnhem. Dit vanwege de specifieke situaties in deze steden en de taperaansluitingen en klaverbladconstructies op de snelwegen daar naar toe.
Tijdens deze rit doe je erg veel ervaring op in drukke en complexe situaties waardoor je extra voorbereid bent voor je examen. Deze ritten worden gewoon in je normale rijopleiding ingepast, dus het is geen extra les, wel een extra ervaring.

De rit duurt ongeveer 6 uur (je bent 7 uur onderweg i.v.m. lunch en pauzes onderweg) en wordt altijd met twee leerlingen gedaan. Dus je leert ook nog eens een heleboel van de leerling met wie je die dag op stap bent. De instructeurs die deze opleiding verzorgen, weten precies hoe jouw vaste instructeur les geeft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je dingen anders gaat aanleren. We starten altijd om 8:00 uur dus je bent rond 15:00 uur weer thuis.

De kosten zijn maar een klein beetje meer dan een gewone rijles, namelijk € 150,00. Dit is wel inclusief een lichte lunch en drankjes onderweg.

Vanaf 1 april kun je jezelf op de intekenlijst inschrijven. Overleg wel eerst met je vaste instructeur.

Let wel op dat er minimaal 2 leerlingen moeten deelnemen, want 6 uur in je eentje rijden is wel erg lang.