De auto theorie is een belangrijk onderdeel voor het behalen van je rijbewijs. Je moet in het bezit zijn van theorie certificaat voordat je praktijkexamen of tussentijdse toets mag doen. De theorie kun je op vier manieren leren:

  • Met een boek en oefenvragen en internetkaart.
  • 3D theoriecursus online
  • Klassikale theoriecursus (4 weken).
  • Klassikale spoedcursus (2 dagen).

Boek en oefenvragen
Indien je de theorie met een boek wilt leren, dan kun je deze via de rijschool aanschaffen. De theorie leer je dan uit het boek. De oefenvragen kunnen gemaakt worden met een cd-rom of via internet. De cd-rom bevat 650 oefenvragen en kan ook via de rijschool aangeschaft worden. Een andere manier om te oefenen met vragen is de internet examentraining. Hiermee krijg je 7,5 uur toegang tot ruim 1300 examenvragen en actuele en complete examens. Als je de vragen op deze manier wilt oefenen, kun je bij ons een auto internetkaart kopen met de inloggegevens.

De 3D online theoriecursus
Deze online cursus omvat het hele theorieboek, maar dan niet als tekst maar volledig uitgewerkt in foto’s, filmpjes en 3D animaties. Tevens is deze cursus  bijna volledig ingesproken.
Bij deze cursus zitten 10 oefenexamens, 8 hoofdstukken met elk 25 oefenvragen, 3D voorrangssituaties en een compleet geanimeerde praktijkbegeleiding. Met deze cursus kun je 4 maanden inloggen. Voor de cursus kun je ons een mail sturen voor de inloggegevens.

Klassikale theoriecursus (4 weken) met aansluitend het examen.
De klassikale theoriecursus is een 4-weekse cursus die wordt gegeven op maandagavond van 19.00 uur tot 21:00 uur. De eerste drie cursusdagen wordt de theorie uitgelegd en wordt er geoefend met vragen. Op de laatste dag wordt er uitsluitend geoefend met vragen. De cursus is voor iedereen toegankelijk, ook als je bij een andere rijschool lest.  Je hoeft jezelf hiervoor niet aan te melden, maar kunt gewoon binnen lopen.

Start 4-weekse theoriecursussen :

Ivm de corona crisis zijn er momenteel geen klassikale theorie cursussen mogelijk.

Tevens krijgen alle kandidaten een digitale theoriecursus mee naar huis om zelf te leren en te oefenen.

Klassikale spoedcursus (2 dagen)
Verder is er de mogelijkheid om bij ons een klassikale spoedcursus te volgen. Dit is een 2-daagse cursus met aansluitend het theorie examen. De theorie wordt in  twee dagen uitgelegd en er wordt geoefend met vragen en examens. Door veel herhaling en oefening in deze twee dagen blijft de theorie goed opgeslagen bij de leerlingen waardoor de kans van slagen groter is. Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 personen, zodat er ruim aandacht is voor iedereen. De eerste dag van de cursus is altijd op een woensdag of donderdag van 16.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens deze dag krijg je vooral de leerstof aangeboden en oefenen we met vragen. Na deze dag krijg je een inlogcode mee naar huis van een theoriecursus  om de stof te herhalen en te oefenen met vragen.  De week daarna is er dan nog cursusdag op donderdag en oefenen we alleen nog maar met vragen. Aansluitend is dan                       ’s middags  het examen in Venlo. Voor het vervoer naar en van  het examen wordt gezorgd. Ook wordt er op de  cursusdagen gezorgd voor broodjes en drinken. Dit alles is bij de prijs inbegrepen.
Wil je een klassikale spoedcursus volgen? Schrijf je dan nu in via het contactformulier of via rijschoolwilco@hotmail.com.

Wij hebben dan de volgende gegevens nodig, Je volledige voornamen, achternaam en  geboortedatum, anders kunnen wij je examen niet aanvragen. Graag minimaal drie weken voor de start van de cursus je gegevens doorgeven, anders kunnen wij geen examenplek garanderen op de 2de cursusdag.

Ivm de corona crisis zijn er momenteel geen klassikale theorie cursussen mogelijk.

Tevens  krijgen alle deelnemers een digitale theoriecursus mee naar te huis om zelf te leren en examens te oefenen.

Aanvragen theorie examen
Het theorie examen kun je gemakkelijk zelf aanvragen via www.cbr.nl of via mijn.cbr.nl. Hiervoor heb je wel een eigen DigiD code nodig. Deze kun je aanvragen op www.digid.nl. Bij de klassikale cursussen en vragen wij het theorie examen aan. Natuurlijk kunnen wij dit anders ook voor je doen.

De theoriecursussen worden gegeven bij:
Rijschool Wilco
Industrieweg 12-s
5753 PC Deurne